Curs 7 - Bucătăria sănătoasă și distractivă (12-14 ani)

Instructor
admin
1 Student înscriși
0
0 recenzii
  • Descriere
  • Curriculum
  • Recenzii
category-img

În lecția precedentă am descoperit împreună tainele secrete ale somnului și cât de important este acesta pentru tine. Astăzi vreau să ne punem mintea ascuțită și creativă la lucru pentru a descoperi împreună secretele bucătăriei și tehnicile de gătit sănătoase și simple. Ai observat cât de multe feluri de mâncare delicioasă există în lume? Ei bine, prin învățarea unor tehnici simple de gătit, poți deveni un bucătar talentat și să te bucuri de mâncăruri delicioase și sănătoase. Să descoperim împreună câteva tehnici distractive și ușoare de gătit!

 

Primul pas – Siguranța în bucătărie : Înainte de a începe propriu-zis cu primele pregătiri în bucătărie, aș dori să îți spun pe scurt câteva tips & tricks legate de siguranța în bucătărie pentru a putea să nu te accidentezi. Ar fi recomandat dacă dorești să lucrezi în bucătărie să ai un adult alături. Evită să te joci cu focul și să atingi vasele fierbinți de pe foc sau cele din cuptor. Nu te juca cu obiectele ascuțite. 

 

Al doilea pas – Spălarea și pregătirea ingredientelor: Înainte de a începe gătitul, este important să speli fructele și legumele în apă curată. Poți folosi o perie mică pentru a îndepărta murdăria și pesticidele. Apoi, poți începe să tai ingredientele în bucățele mici, sub supravegherea unui adult. Asigură-te că utilizezi cuțite potrivite pentru vârsta ta și fi atent la degete!

 

Al treilea pas – Cunoașterea tehnicilor de gătit: 

  1. Călirea și gătirea la aburi: Călirea este o tehnică de gătit sănătoasă în care poți găti legume sau carne într-o cantitate mică de ulei sau apă. Folosește o tigaie sau un vas pe foc, adaugă puțin ulei sau apă și apoi adaugă ingredientele tăiate. În timp ce se gătesc, poți adăuga condimente și ierburi pentru a da un gust delicios.

  2.  Coacerea în cuptor: Coacerea este o tehnică distractivă și simplă de a pregăti diferite feluri de mâncare sănătoase. Poți coace cartofi dulci, legume tăiate în fâșii, sau chiar pui sau pește. Nu uita că înainte de a folosi cuptorul acesta trebuie preîncălzit. 

  3. Gătitul la grătar: Gătitul la grătar este o tehnică distractivă și sănătoasă de a pregăti carne, pește sau legume. Poți să te folosești de uleiuri de măsline aromate, apă sau unt pentru a pregăti fie carnea fie legumele la tigaie, însă ai grijă să nu le arzi. Poți cere asistența unui adult dacă simți că nu stăpânești încă toate aspectele de gătire în bucătărie. 

Provocare – Testarea creativității: Îți propun să iei alături de tine un adult din familie și să organizezi un concurs de cea mai colorată farfurie: atât tu cât și adultul ales va trebui să pregătiți o salată din ingrediente cât mai variante. Scrieți câte 3 legume, 3 surse de proteine, 3 surse de grăsimi sănătoase și 3 surse de carbohidrați complecși pe o hârtie și trageți la sorți câte un bilețel din fiecare categorie. După ce ați extras biletele, pregătește-te de concurs. Nu uita de aromatele condimente! (acestea sunt la alegerea fiecăruia dintre voi)

 

Cea mai colorată și creativă farfurie să câștige. Lasă membrii familiei să decidă farfuria câștigătoare.  Lasă creativitate să zburde și prin acest joc petrece și mai mult timp cu cei dragi ție. 

 

Bucătăria sănătoasă și distractivă: Descoperă tehnici simple de gătit (12-14 ani)
Share
Detalii curs
Conferințe 1
Nivel Cursuri pentru clasele gimnaziale

Archive

Working hours

Monday9:30 am - 6.00 pm
Tuesday9:30 am - 6.00 pm
Wednesday9:30 am - 6.00 pm
Thursday9:30 am - 6.00 pm
Friday9:30 am - 5.00 pm
SaturdayClosed
SundayClosed