Curs 7 - Bucătăria sănătoasă și distractivă (6-11 ani)

Instructor
admin
4 Cursanți înscriși
0
0 recenzii
  • Descriere
  • Curriculum
  • Recenzii
category-img

În lecția precedentă am descoperit împreună tainele secrete ale somnului și cât de important este acesta pentru tine. Astăzi vreau să ne punem mintea ascuțită și creativă la lucru pentru a descoperi împreună secretele bucătăriei și tehnicile de gătit sănătoase și simple. Ai observat cât de multe feluri de mâncare delicioasă există în lume? Ei bine, prin învățarea unor tehnici simple de gătit, poți deveni un bucătar talentat și să te bucuri de mâncăruri delicioase și sănătoase. Să descoperim împreună câteva tehnici distractive și ușoare de gătit!

 

Primul pas – Siguranța în bucătărie : Înainte de a începe propriu-zis cu primele pregătiri în bucătărie, aș dori să îți spun pe scurt câteva tips & tricks legate de siguranța în bucătărie pentru a putea să nu te accidentezi. Ar fi recomandat dacă dorești să lucrezi în bucătărie să ai un adult alături. Evită să te joci cu focul și să atingi vasele fierbinți de pe foc sau cele din cuptor. Nu te juca cu obiectele ascuțite. 

 

Al doilea pas – Spălarea și pregătirea ingredientelor: Înainte de a începe gătitul, este important să speli fructele și legumele în apă curată. Poți folosi o perie mică pentru a îndepărta murdăria și pesticidele. Apoi, poți începe să tai ingredientele în bucățele mici, sub supravegherea unui adult. Asigură-te că utilizezi cuțite potrivite pentru vârsta ta și fi atent la degete!

 

Al treilea pas – Cunoașterea tehnicilor de gătit: 

  1. Călirea și gătirea la aburi: Călirea este o tehnică de gătit sănătoasă în care poți găti legume sau carne într-o cantitate mică de ulei sau apă. Folosește o tigaie sau un vas pe foc, adaugă puțin ulei sau apă și apoi adaugă ingredientele tăiate. În timp ce se gătesc, poți adăuga condimente și ierburi pentru a da un gust delicios.

  2.  Coacerea în cuptor: Coacerea este o tehnică distractivă și simplă de a pregăti diferite feluri de mâncare sănătoase. Puteți coace cartofi dulci, legume tăiate în fâșii, sau chiar pui sau pește. Întrebați un adult să vă ajute să încălziți cuptorul și să puneți mâncarea în tavă. Coacerea în cuptor necesită timp, așa că puteți folosi această ocazie pentru a face temele sau pentru a vă juca în timp ce mâncarea se pregătește.

  3. Gătitul la grătar: Gătitul la grătar este o tehnică distractivă și sănătoasă de a pregăti carne, pește sau legume. Roagă un adult să te ajute să aprinzi aragazul și să îl încălzești. Apoi, pune bucățile de mâncare pe grătar și lasă-le să se gătească treptat. Ai grijă ca focul să nu depășească fundul tigăii pentru a nu arde preparatele. Poți să te folosești de o ustensilă din plastic pentru a întoarce alimentele, însă ai grijă să nu te arzi sau dacă folosești ulei acesta să nu te ardă. 

Este recomandat să rogi un membru al familiei să te asiste când gătești și tu dacă poți să îl îndrumi spre metodele sănătoase de gătire pe care ți le-am prezentat în lecția de astăzi. 

Provocare – Testarea creativității: Îți propun să iei alături de tine un adult din familie și să organizezi un concurs de salate creative: atât tu cât și adultul ales va trebui să pregătiți o salată din ingrediente cât mai variante. Salata să fie cât mai colorată – alege o legumă preferată, o sursă de proteine și una de grăsimi sănătoase și o sursă de cereale. Nu uita de aromatele condimente! 

 

Lasă creativitate să zburde și prin acest joc petrece și mai mult timp cu cineva drag ție. 

 

Bucătăria sănătoasă și distractivă: Descoperă tehnici simple de gătit (6-11 ani)
Share
Detalii curs
Conferințe 1
Nivel Cursuri clasele primare

Archive

Working hours

Monday9:30 am - 6.00 pm
Tuesday9:30 am - 6.00 pm
Wednesday9:30 am - 6.00 pm
Thursday9:30 am - 6.00 pm
Friday9:30 am - 5.00 pm
SaturdayClosed
SundayClosed